Goodbye 2017, Welcome happy new 2018

En toen was daar de laatste dag van 2017..

Ons eerste jaar als papa en mama..

Ik kan je vertellen ons leven is op een positieve manier compleet veranderd.. Daar was ze dan op 20 december 2016 ons meisje zo kwetsbaar zo klein. Iemand die jou nodig heeft om te kunnen leven, nooit zal er iemand zo afhankelijk zijn van jou dan je eigen kindje.. Die verantwoording en ook zeker druk voel je.. Je wilt het goed doen als first time mommy en eigenlijk het aller best van iedereen! Er zijn zoveel andere die een mening hebben klaar liggen omdat ze het beter weten, jullie keuzes over opvoeding niet begrijpen, waarom je dingen MOET doen omdat ze schijnbaar beter zijn dan..
Maar er zijn soms ook mensen die inderdaad met dingen komen die je misschien wel kan aan nemen, want deze mensen hebben jou groot gebracht weten hoe jij bent en zien dat terug in jou kindje.. Die tips zijn zo fijn om te krijgen, of wanneer je echt even niet meer weet waar je goed aan doet je moeder is altijd daar! <3
Waar je normaal  de keuze maakt voor elkaar maak je nu een keuze eigenlijk alleen voor je kindje.. Vanaf het moment dat Maan werd geboren staat ze stipt op nummer 1! En dat is zeker niet vervelend, dat is een bewuste keuze die je eigenlijk al 9 maanden eerder samen hebt gemaakt.. Wat hebben wij omzettend veel geleerd van elkaar, van andere maar ook zeker van ons kleine meisje! Wat hebben wij hier lang op moeten wachten..  Wat ziet ons leven er prachtig uit als gezinnetje van drie!

De ontwikkelingen van ons meisje zijn zo snel gegaan! Van kleine baby van 3890 gr is ze uitgegroeid tot dreumes van bijna 11 kg! Van haar eerste lachjes, naar schaterlachen wanneer papa of mama iets geks doet.. van spelen met een rammelaar naar spelen met het Ikea keukentje en het hele arsenaal aan Zoef,Zoef dieren!
Haar eigen ontwikkelde gevoel voor humor, het tonen van haar eigen willetje en hierin zeker laten zien wanneer ze iets wel of  niet leuk vind!
Op haar billen schuift ze overal naar toe en snel dat ze gaat! Elke week ontdek je wel weer iets nieuws.. Staan gaat steeds een stukje beter maar lopen is ze nog niet aan toe..
Als ik iets heb geleerd dit jaar is het zeker dat je je kindje lekker alles op zijn of haar eigen tempo moet laten doen en dat je dat niet kan en moet willen forceren!
Afgelopen week kregen we een berichtje van het kinderdag verblijf vanaf februari gaat ze naar de dreumes groep en is de baby groep verleden tijd! Kleine meisjes worden TE snel groot! 🙁
Maar wat zijn wij ontzettend trots op die kleine kanjer!

 

Persoonlijke downs! 

Helaas gebeurde er dit jaar ook een aantal minder leuke dingen, zo verloren Nick en ik beide erg plotseling onze lieve opa’s.. Onze grote voorbeelden, de voorbeelden voor ons kleine meisje! We zijn ontzettend trots en blij dat ze ons meisje beide nog hebben leren kennen hun lieve, maar vooral wijzen woorden aan haar hebben mogen mee geven.. We missen hun ontzettend maar zij zijn op het juiste plekje in de hemel!

Een half jaar na mijn bevalling werd ik uit het niets opgenomen in het ziekenhuis met een hele heftige buik ontsteking. Een weekje verplicht aan het antibiotica infuus in het ziekenhuis gelukkig voelde ik me hiernaar weer zo veel beter! Nu kon dan het echte herstellen van mijn bevalling gaan beginnen!

 

Persoonlijke ups! 

Het was het jaar waarin ik mijn oude vertrouwde baan waar ik al ruim 10 jaar werkte op zij zetten voor een compleet nieuwe baan. Mensen verklaarde me voor gek om al mijn vastigheid weg te gooien en dit avontuur aan te gaan.. Maar tot de dag van vandaag ben ik zo ontzettend blij en gelukkig dat ik deze stap heb genomen! Het is zeker niet makkelijk, soms zelfs heel erg pittig, het vergt heel veel energie en soms ook tijd maar het is het allemaal meer dan waard! Wat heb ik het hier naar mijn zin!

Ik kreeg er ook nog een kleine nieuwe baan bij.. Ik begon met bloggen.
Omdat ik zelf zoveel inspiratie haal uit blog’s van andere had ik in september 2017 zo iets dat wil ik ook! Mijn gevoelens van mezelf afschrijven en hiermee andere inspireren. In eerste instantie begon ik op het platform van Nikki; klik hier als mama blogger, maar van mijn lieve broer kreeg ik in december mijn eigen web domein en mamavanmaan.nl ontstond.

Ook ben ik het sporten waar ik voor mijn bevalling zoveel plezier in had langzaam weer gaan oppakken.. Met de definitie op langzaam haha! Uiteindelijk in november besloot ik het toch wat rigoureuser aan te pakken en in december te starten met Personal Body Plan.. waar ik tot nu toe zo blij mee ben! Ben nu twee weken bezig en voel mezelf al zoveel pitter en fijner in mijn vel!

Als laatste zijn we het afgelopen jaar meerdere malen met onze kleine meisje op vakantie geweest in Nederland maar afgelopen November was dan onze eerste echte grote vakantie met het vliegtuig naar Gran Canaria.. (wat toch wel een beetje anders was 😉 Hoe dat was zie je hier! Papa heeft er een leuke VLOG van gemaakt!

En dan is het vandaag alweer de laatste dag van 2017..
Onze plannen voor 2018..
Nog meer genieten van elkaar als gezinnetje en de dierbaren om ons heen, genieten van alle nieuwe ontwikkelingen van ons kleine meisje (stiekem hopen we natuurlijk dat ze snel haar eerste echte stapjes gaat doen).
Hoop ik ook dat mijn jaar contract verlengt wordt, zodat ik nog langer met zoveel plezier dit werk mag doen.  En wil ik het aankomende half jaar heel hard werken aan mijn Personal Body Plan zodat ik de daarin gestelde doelen kan behalen.  And last but not least; wil ik in 2018 actief gaan werken aan mijn blog en andere social media kanalen.

Op naar 2018, een nieuw jaar met nieuwe ronden en nieuwe kansen!

Liefs, Anneke

1 comment / Add your comment below

Geef een reactie