Mijn strijd tegen de zwangerschapskilo’s

Jullie zullen denken zwangerschapskilo’s, zwangerschapskilo’s??
Maan is toch al bijna 1,5 jaar zijn die er dan nog steeds niet af?

Nou ik kan jullie vertellen tot Maan haar eerste verjaardag heb ik eigenlijk niks gedaan om van deze overtollige kilo’s af te komen. Ik probeerde steeds wel weer een gezond eet patroon op te pakken of een lesje boothcamp mee te pikken maar mijn energie was echt 0,0000%.
Het eerste jaar als mama wat me gewoonweg echt heel veel energie koste, mijn nieuwe baan waar heel veel tijd en energie in ging zitten.. Nee ik zag het echt niet zitten om daarbij ook nog eens drie keer in de week te gaan sporten.

Tot daar het punt kwam dat we in november 2017 op vakantie gingen naar Gran Canaria.
Onze aller eerste vlieg vakantie als gezinnetje, het was heerlijk en ik probeerde er echt van te genieten. Maar man wat voelde ik mezelf ongelukkig in mijn eigen lichaam! Het woord bikini kwam op dat moment niet meer in mijn woorden boek voor en had mezelf voor we op vakantie gingen maar een leuke tankini cadeau gedaan want ja ik moest toch wat.
Voor mij is dat punt echt het omslag punt geweest. Maan was bijna een jaar en ik had nog steeds die 15 KG te veel aan mijn lijf zitten. Wat er overigens nog meer waren want ja tijdens mijn zwangerschap kwam ik bijna 25 KG!! aan. Dus onbewust door mijn nieuwe leven als mommy, het geven van borstvoeding was ik er toch al 10 verloren.

Toen we terug kwamen van vakantie ben ik mezelf eens gaan verdiepen in wat mij nou zou gaan helpen om deze kilo’s kwijt te raken. Ik had een aantal opties in mijn hoofd en daaruit wilde ik zo snel als mogelijk een keuze maken. Uit eindelijk heb ik gekozen voor my personal body plan.
Ik volgde hen al een hele tijd via instagram en Facebook en zag zoveel mooie resultaten voorbij komen waarvan ik dacht als zij het kunnen kan ik het ook! En daar ging ik, ik deed een korte test op hun website en schreef mezelf in en ik koos er voor om nog voor de feest dagen te starten!

Wat is personal body plan en waarom het voor mij werkt?

Personal body plan is je personal trainer, voedingsdeskundige en lifestyle coach in een.
Er zijn verschillende plannen beschikbaar maar ik koos na het maken van de lifestyle test voor my personal fatburning plan. Vanaf het moment dat mijn plan in ging kon ik gebruik maken van de personalbody plan app. In deze app kan je al je resultaten invoeren, staat je trainingsthema,track je dagelijks je voeding en heb je een chatfunctie waarin je  het contact onderhoud met je coach. Want ja die coach is voor mij toch wel het geen waarom ik gekozen heb voor personal body plan, mijn stok achter de deur!

Het weekend voor de maandag dat ik  zou starten kreeg ik een mailtje dat ik mijn aller eerste meting kon doen en mijn eerste progressie foto’s kon maken. Wauw wat vond ik dat spannend en wat was ik bang! Samen met Nick heb ik alles gedaan en ingevoerd in de app.. Daar stond het dan zwart op wit mijn kilo’s, mijn centimeters en misschien nog wel het aller ergste ik in mijn ondergoed op de foto..
Ik ben van start gegaan en langzaam aan ging ik het plan mezelf eigen maken. Drie keer in de week trainen aan de hand van het trainingsschema wat hun voor mij hebben opgesteld, mijn voedingspatroon aanpassen passend bij de hoeveelheden die ik per dag mag eten en vooral de bewustvoording van de doelen die ik had opgesteld. Mijn grootste doel; zomer 2018 mijn bikini weer aandurven!

Beetje bij beetje gaan de kilo’s er af en slinkt mijn lichaam centimetertjes in, ben ik zo goed als terug op het gewicht wat ik had voor mijn zwangerschap en heb ik afgelopen weekend voor het eerst weer een bikini gekocht die ik op vakantie zeker ga dragen! Helaas is mijn lichaam ook erg veranderd tijdens mijn zwangerschap iets waar ik nog erg onzeker over ben.
Ik ben nu bijna klaar met het eerst half jaar van mijn plan en heb ik afgelopen weekend daarom ook besluit genomen om mijn plan met nog een half jaar te verlengen.
Ondanks dat ik een super lieve en enthousiaste coach had @marleenonamission die mij bewust heeft gemaakt van mijn levensstijl die mij door mijn terugvallen heeft getrokken en die elke dag weer voor mij klaar stond om mij te helpen waar nodig. Heb ik er dit maal voor gekozen om mijn tweede half jaar met een nieuwe coach te gaan doen.

Nu zijn jullie natuurlijk ontzettend benieuwd naar mijn progressie foto’s en het eind resultaat..  Maar zo veel zelfvertrouwen heb ik dan ook nog niet.. Ik heb wel deze foto’s voor jullie waar je ook zeker verschil ziet en waar ik onwijs trots op ben..

Juni 2017
Mei 2018

18 juni start ik met mijn tweede half jaar en ben helemaal ready om nog meer te knallen en nog meer kilo’s en centimeters te verliezen!

Op naar de beste versie van mezelf!

Liefs, Anneke